FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Script ile portal satırlarındaki verileri değiştirmek.

+2 oy
161 kez görüntülendi
Merhabalar; Script ile iki alan arasındaki verileri bir biri ile değiştiriyorum ama bunu portaldaki ilk kayıt için yapıyor. bunu portalda gösterilen tüm kayıtlar için nasıl yapabilirim.
14, Haziran, 14 Scripts kategorisinde ciftci.ibrahim (600 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+3 oy
Scripti döngüye alın döngü sonuna portal satırına git sonraki seçeneğini seçin işlemi her satır için tek tek yapacaktır.
15, Haziran, 15 Goksel_Gokce (98,030 puan) tarafından cevaplandı
+4 oy
Alternatif olarak Replace Field Contents komutu tek seferde tüm portal da bu işlemi yapar, ama ÖNEMLİ, replace komutu sadece bulunduğunuz kayıtta değil o anda gösterilen (found set) TÜM KAYITLARDA çalışır. Yani o sırada 10 kayıt bulunmuşsa (form ekranında olsanız dahi) 10 kayıttaki portalların hepsinde gerçekleşir. Bu yöntemi tercih edecekseniz öncelikle sadece işlem yapmak istediğiniz kaydı buldurmanızda fayda var.

 

Göksel Gökçe'nin yöntemini kullanırsanız da (portaldaki tipik satır sayısı 50'nin altındaysa benim de ilk tercihim bu yöntem olurdu) küçük bir öneri, portala satırına git'den önce portalınıza bir isim vererek "Go to Object" ile porta gitmeniz, sonrasında Go to Portal Row [First] ile ilk kayda gitmeniz olacakır. Aksi halde (varsa veya daha sonradan eklenme ihtimali hep vardır) döngü alakasız portal üzerinde çalışırsa script istediğiniz şekilde çalışmamış olacaktır.
16, Haziran, 16 F. Osman Cabi (199,540 puan) tarafından cevaplandı
...