FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

mobil uygulama

+2 oy
503 kez görüntülendi
iyi akşamlar üstadlar günlerdir raporlama için uğraşıyorum fakat bir türlü beceremedim chatscriptin verdiği tüm scriptleri denedim fakat başarılı olamadım dosyamda nasıl rapor alabilirim yardımcı olursanız memnun olurum

 

https://we.tl/t-f5Ugzs7Vyc
4, Temmuz, 4 Scripts kategorisinde uqur_34 (2,310 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
merhaba uğur bey,

bence boş vermeyin yapay zekayı, nasıl faydalı kullanılacağına odaklanın. yapay zeka akıllıca kullanırsanız fırsat, kullanmazsanız sizi geride bırakacak bir tehdit.

 

elbette alternatif kaynaklardan da bu siteden de çok faydalanacağız şeyler var.  özellike isofilemaker magazine, linkedin learning gibi kanallarda profesyonel içerikler var (İngilizce). Benzer seviyede Türkçe eğitim serisi ile ilgili bir süredir çalışmamız var. Belirli bir kaliteyi korumak için acele etmiyoruz.

 

filemakerturk.com'u önemsiyorum, çünkü hiç bir eğitimden cevabını alamayacağınız sorunların çözümünü bulmak bu tip siteler sayesinde mümkün.filemakerturk üzerinden hızlı yanıt alabilmek için ise soruyu oldukça açık ve gerekmedikçe dosyanızı göndermeden sormanız. eğer tam olarak takıldığınız yeri güzel ifade edebilirseniz sitedeki arkadaşların kendi deneyimlerine göre hızlıca yardımcı olma imkanı olur. Açıkçası doğrudan ekli dosya gönderip sorun var, çözermisiniz mesajı yanıt yazma konusunda beni motive etmiyor.
6, Ağustos, 6 F. Osman Cabi (199,540 puan) tarafından cevaplandı
6, Ağustos, 6 uqur_34 tarafından seçilmiş
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim osman hocam ben yazılımcı değilim tekstilciyim yıllar önce askerde yazıcıyken araç takip sistemi olarak kullanmıştım. Hazır projeydi bende işimi kolaylaştırmak adına mobilde kullanabileceğim bir uygulama yapmaya çalıştım fakat raporlama kısmında takıldım vazgeçtim
aslında tekstil ile ilgili işlerini filemaker ile yöneten şirketler var. raporlama konusu filemaker'da çözülemeyecek bir şey değil aslında.

ne tip bir rapor hazırlamak istiyordunuz?
osman hocam ben özel bir şirkette fason teknikeri olarak çalışmaktayım. kimi zaman dosya kayboluyor toplantı esnasında nere de hangi model var ürün ne aşamada bunlara cevap vermem gerekiyor. kendimce 5 layouttan oluşan bir proje hazırladım. kesim-dikim-yıkama-ütü paket ve rapor layoutum var. rapor layoutunda iki tarih arası hangi model kesimde hangisi dikimde gibi ürünün ne aşamada olduğunu görmek istiyorum. günlerce uğraştım çözemedim cevat hocam elleri dert görmesin çok güzel bir proje hazırladı fakat benim gün içinde bilgisayar kullanma gibi olasılığım yok ürünlerin ne aşamada olduğunu mobilden takip etmek istiyordum.
çok zor olmamalı esasında, müsait bir zamanda kısa bir bağlantı ile görebilir miyim? osman-at-cabitas.com'dan'a iletişim bilgilerinizi gönderirseniz planlayabiliriz.
+5 oy

Uğur Bey boşverin ChatPT'yi. İşte size Filemaker'ı öğrenmek için ücretsiz fırsat. ChatGPT de size verdiği bilgileri yüklenen kaynaklardan alıp harmanlıyor, sentezleyerek size veriyor. Unutmayın onunda mimarı insan. O yüzden işi kökten çözün ve balık tutmayı öğrenin. Buyrun size Link.

7, Temmuz, 7 Behlül Akkoç (3,990 puan) tarafından cevaplandı
Filemaker 6 kitabınız bende mevcut Behlül hocam ama bir türlü yazılım olayını kafam almıyor
İşte tam da bu noktada ücretsiz verdiğim Udemy kursu yazılımın ne olduğunu size uygulamalı bir şekilde anlatacaktır. Yazılım bir mantık işidir. Önce planla, sonra Filemakerin hangi özelliklerini kullanacağını belirle,uygulamanın neler yapacağını, hangi platformlarda çalışacağını, bu iş için Filemaker yeterli mi bunu netleştirdikten sonra iş kolay. biraz sabır ve gayret gerekiyor. İnan hepsi bu. Filemaker 2.0'da bu yana bunlar tecrübe söylüyor. Bir de artık teknoloji çok ilerledi. Filemakerın başka yazılımlarla da arası çok iyi. Bu nedenle, PHP, MySQL, JSON gibi teknolojileri de öğrenmeye hevesli ol. Kusura bakma çok konuştum fakat öğretmen olmanın bir sonucu. Kolaylıklar diliyorum.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Behlül hocam
...