FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Site yönetimi = Linux Kümeleme modeli

+1 oy
322 kez görüntülendi

Facedeki arşivime bakıyordum houston teksasta shell şirketinde çalışan bir arkadaşım var serverler hakkında konuşuyorduk nasıl bir sistemle çalıştıkları vs linux clustering ile çalışıyorlarmış. Aşağıdaki linkte eğitimleri var o zamanlar biraz bakmıştım. Bu arada mesaj tarihine baktım 2 sene geçmiş :) 
Bizim burda
kullandigimiz makinalar
yani biz derken herkes degil
12 cekirdekili veya 24 cekirdekli masaustunde ama 3 kat data center var
petaflop 
her sunucu node oluyor
ama hepsi birlikte tek bir bilgisayar gibicalisiyor
clustering yani
o yolladigim linkte egitim var baska yer de bulamazsin.

https://computing.llnl.gov/

Shell dünya serverlerinin çalıştığı sistem bu. Buralardada kullanılıyordur muhtemelen. Eğitimlerine bakmıştım site aynı görünüyor şuandada vardır muhtemelen paylaşmak istedim.

Arkadaşlar linkteki sistemin kurulumu biraz zor doğal olarak :) Fakat Red Hat Enterprise Linux 6.4 sürümü ile ve daha pek çok sürüm ile kümeleme yapmak mümkün. Bu sisteme virtualbox yükleyip win server kurulabilir. Böylece sistemin gücü istenildiği kadar arttırılabilir. Hatta kenarda durak bir pc bile kümelemeye dahil edilip sistem performansına katkı sağlayabilir. Kurulumlar basit. Bir ara bunu deneyelim. Fikri olanlar

28, Mayıs, 2015 Server kategorisinde Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından soruldu
28, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce tarafından düzenlendi

3 Cevaplar

0 oy

Harika bir Yöntem birde bunu Linux sanallaştırma ile harmanlarsan harika olur. Türkiye'de ilk Linux sanallaştırmayı benim ArGe ekibi yaptı diye biliyorum. Şuanda tek makinede 11 Linux server koşuyor. Çok en teresan bir yöntemleri var.

Normalde VMware, Citrix, Hyper-v gibi ortamlarda her sunucunun kendi işletim sistemi ayrıdır. Linux Sanallaştırmada ise tek OS çekirdeği var diğer işletim sistemlerinin konteynerleri var. OS çekirdeği dışında ne varsa bu konteyner içerisine atıyor. Her çekirdek için RAM CPU gibi ihtiyaçlar ortadan kalktığı için donanım maliyeti inanılmaz düşüyor. Desktop Sanalaştırmayı düşünün,  bu da mükemmel olur.

28, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA (166,370 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Sanallaştırma benimde bir zamanlar baktığım bir konuydu. Özellikle linux yüklenecekse dahada kullanışlı çünkü bir çok linux dağıtımı win e göre hafif. Hatta abd de bir programcı linux çekirdeğini alıp ( bir kaç mb ) üzerine apache web serveri eklemiş. Web sunucusu olarak geliştirmeyi düşünmüş. indirip incelemiştim. Çalışıyordu fakat dahada ilerletmeyi düşünüyordu. Programcı tam olarak bitirmemiş birini arıyordu projeyi devam ettiricek. Evdede pc başında oturduğundan evliliği bitme noktasına gelmiş :) Akşam baktım bulamadım. Web sunucusu için mükemmel bir seçim. Eski pcleri bile yormaz.
29, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Malesef 32 bit engeline takıldım. 2 Farklı sistem indirdim 2 side kurulum aşamasında sorun çıkardı. Siteden 32 bit download ettim fakat kurulmadı. Pc değiştirince artık.
30, Mayıs, 2015 Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından cevaplandı
...