FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Pro 13 de hazırlanan arayüz ü websitesi haline getirmek

0 oy
1,198 kez görüntülendi
merhabalar,

konuyu açmadan önce araştırdım fakat benzer bir konu bulamadım, var ise kusura bakmayınız.

sizlere bir konuda danısmak istiyorum. çalıştıgım işte içerisinde bulundugum bölüm için bir arayüz hazırladım. içerisinde gündelik olarak kullandıgımız, yaptıgımız anlaşmalar, önemli evraklar vb. bulunmakta. basit bir arayüz yani.

fakat şimdi bunu websitesi haline getirmem gerekmekte. yani atıyorum " bölümadı.şirketadı.com" tarzında yapmıs oldugum filemaker arayüzünü websitesi ne dönüştürmem gerekmekte.

yanılmıyorsam filemaker server programı gerekmekte, publish ettikten sonra da yanılmıyorsam aynı anda 1 den fazla giremiyor, onu da artırmak için bir program gerekiyordu sanırım. çok sınırlı bilgilerim var, o sebepten sizlere danışmak istedim. Daha önceden cevabı verilmiş bir konu ise, lütfen yönlendirebilirseniz linki alır, konuyu silerim. Teşekkürler.

İbrahim
8, Mart, 2016 Scripts kategorisinde ibrhmes (300 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+1 oy
Web ortamına açmak istiyorsan , filemaker server olması gerekir,sanırım minimum 5 kullanıcı oluyor. O şekildelisans aldıktan sonra.Web direct i kullanarak web ortamına açabilirsin.Ancak webden kullanımda kullacağın özellikler biraz daha kısıtlı olacaktır, ama şuna emin ol o halde bile çok işe yarayanbir çalışma olacaktır.
8, Mart, 2016 DOKTRIN (40,050 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
php&mysql bilginiz varsa ortak çalıştırabilirsiniz. Sadece fmyi açmak istiyorsanız 13 te serversiz mümkün değil. 12 ile açabilirsiniz. iwp ile yapmak mümkün 12 de fakat tasarım olarak yalnızca classic tema uygulanabilir.
8, Mart, 2016 Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Arkadaşların yazdığı gibi cevaplardaki gibi 3 yöntem var. WebDirect (13 ve üzeri), IWP (7-12 sürümler) ve CWP (Custom Web Publishing). Hepsininde kendine göre artı ve eksileri var:

IWP için Pro'da Server Advanced'da yayın yapabiliyor. Ancak Web Direct ve CWP için FM Server kurmak gerekiyor.

WebDirect için ayrıca lisans alınması gerekiyor. (Sunucu üzerinde 5-10-15... gibi paketleri var). CWP için ayrıca bir ücret ödenmesi gerekmiyor, yalnızca Server lisansı yeterli.

Web Direct ve IWP çok pratik, tek satır kod yazamadan yayın yapabiliyorsun ancak 14'te ciddi iyilieştirme olsa dahi biraz ağır çalışabiliyor, yüksek donanım istiyor.

CWP ile daha özgür oluyorsun ve lisans maliyetini (özellikle çok kullanıcı varsa) azaltıyor, kodlama süresi artıyor.
8, Mart, 2016 F. Osman Cabi (200,340 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Birde benim yaptığım bir şey var.

Bunu kaynak kodu yazan bir hale çeviricem bir arada vakit kalmıyor :) Bunu yaptığımda servere pc başı lisanslara hiç bir şeye gerek kalmayacak. istenirse bir adet clent lisansı ile 100 000 kişiye db açılabilecek. Yaptığım şey kanunen yasak değil ama filemaker buna arıza çıkartırmı bilmem :) Basit bir web server bu işi görücek. Kayıt giriş ve update odbc üzerinden olucak.
8, Mart, 2016 Goksel_Gokce (98,530 puan) tarafından cevaplandı
Video odbc üzerinden bağlanacak sayfalar yaratıyor. Uygulama bir defa açılması gerekiyor açıldığında yazılım tüm tabloları tablolara ait field leri alıyor ve php ile kodlayıp klasör içine atıyor.
Şuanda bunun php&mysql olanını hazırladım ve işlerimi inanılmaz hafifletti. php sayfaları kodlamak çocuk oyuncağı oldu :) iki adet php script i ile db teki tabloların listesini alıyorum üzerine tıkladığımda tablonun fieldleri geliyor kopyala yapıştır yapıp fmp ye aktarıyorum oluştur dediğimde bir klasör içinde php sayfaları hazır. Bunu ftp ile sunucuya gönderiyorum. Sayfalar bootstroao ile kodlanmış oluyor. Al kullan :)
...