FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Hazır çiftçilik programı

+1 oy
1,589 kez görüntülendi

Herkese merhaba. Çiftçiyim, kendi çiftliğimizde kullanmak için bir program oluşturmaya çalışıyorum.

Kendim sıfırdan bir program oluşturmaktansa bu konuda filemakerde hazırlanmış bir programı satın alıp onu geliştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz? Bu konuda bana önereceğiniz kaynak olur mu?

İhtiyacım olan şeyler

  1. Farklı hesaplara müsade eden bir muhasebe programı
  2. Girilen her bir muhasebe girdisinin, çıktısının farklı tarlalara, farklı ürünlere, farklı alt işletmelere, sulu-kuru değerlerine göre, maliklerin pay oranlarına göre, o seneki değişken değerlere göre paylaştırmaya imkan vermesi
  3. Senelik raporlama sırasında ciro, gider, karlılık, verim değerlerini her bir tarlaya göre ya da her bir ürün grubuna ya da her bir malike göre ayrı ayrı yapabilmesi
  4. Senelik raporlama sırasında harcanan mazot miktarını her bir tarlaya göre ya da her bir ürün grubuna ya da her bir malike göre, herbir traktöre göre ayrı ayrı yapabilmesi. Bir traktör, traktöre koşulan ekipmana göre dönüm başına verim oranlarını verebilmesi.
  5. Demirbaş sayımının adreslemesini yapılması, demirbaşı miktarını (sağlam, arızalı, çürük, kayıp) herbir sayım sırasında not edebilmeli. Kaybolduktan sonra bulunan demirbaşların tekrar sisteme girilmesine imkan vermeli.

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

 

H. Neci

20, Ağustos, 2017 Uygulamalar kategorisinde HulusiNeci (5,520 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
Fm starting point uygulamasini tavsiye ederim. Ben bir kac projede kullandim. Ucretsiz bir yazilimdir. Uzerinde istediginiz degisikligi yapabilirsiniz.
Kullanim videosu
20, Ağustos, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+4 oy
Ben starting point konusunda hem fikir değilim. Bir ara inceledim, tablo sayısı, scriptler oldukça fazla. Hangisi ne işe yarıyor inceleyip analiz etmektense bu işi sık yapan kişilerin kendi starting pointini oluşturmalarını tavsiye ederim.

 

fmturk'te "başlangıç noktası" hazırlayan birisi varsa (var mı bilmiyorum), yani açık kaynak olarak (ücretli yada ücretsiz) daha faydalı olabilir. Yerli bir "bşalangıç noktası" hem muhasebe ve raporlama konusunda size daha çok uyacaktır, hem de gerektiği durumda irtibat kurabileceğiniz bir kişi olacaktır.

 

işi hızlı ilerletmek adına bir diğer alternatif ise yine buran size danışmanlık/uygulamalı eğitim verecek birisini bulmak olabilir.
21, Ağustos, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
...