FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Manyetik kartlar FileMaker Entegrasyonu yapılabilir mi?

+2 oy
798 kez görüntülendi
Merhabalar,
Chip li manyetik kartlarda chip lere bilgi yüklemek için  FİLE MAKER 7 versiyonunda yazılım yapabilir miyiz? Yapılabilirse çok basit bir örnek var mıdır?
Yapılamıyorsa ne yapılabilir? hangi program?
Bir de manyetik kart üzerinde barkod varsa barkod okuyucu ile okutulabiliyor. chiplere veri eklendikten sonra nasıl bir kart okuyucu kullanmak gerekiyor?
Şimdiden teşekkürler
16, Ekim, 2019 Scripts kategorisinde mavi (2,330 puan) tarafından soruldu
Bir kart yazıcı-okuyucu alacaksanız,yanında yazma ve okuma ilgili basit bir yazılım verecekler zaten.Filemaker'da bu iş için şimdilik bir plug-in zorunluluğu var.Osman hocanın bahsettiği 24U bu işler için (donanım entegrasyonu) bir çok uygulama yapmış.Hem donanım hem plug-in hem de FM yazılımları var.

Hazırda kartlı geçiş sistemi olan bir firmada, çalışanların işe geliş saatlerine göre (geç kalınmışsa) SMS atmak istiyorlardı ancak yazılımın böyle bir yeteneği yoktu.Sistemin ürettiği bir text dosyasını Filemaker'a otomatik (her sabah) import ederek veriyi değerlendirip bir SMS servisinden yararlanarak FM ile çözmüştüm.Bu esnada 24U tarafından hazırlanan demoyu ve plug-ini incelemiştim,firmada hazır bir donanım olmasaydı oradan alırdım.
Filemaker 7 versiyonu çok tavsiye etmem sorunlar yaşadğım bir versiyondu, eğer kullanıcı sayısı çok fazla değilse bence lisans aldırıp yeni versiyonlarda deneyebilirsiniz.

3 Cevaplar

+1 oy

Yazmasını bilmem ama okumasını https://www.kirmiziyuz.com/arduino/web-kontrollu-arduino-node-mcu-kartli-gecis-sistemi-rfid-mysql-websitesi-antipass/ bununla yapabilir mysql db filemakere ekleyebilirsiniz. Biraz uğraştırır ama elinizde kendi yaptığınız bir uygulama olur. Eklenti plugin kısmını bilmiyorum.

16, Ekim, 2019 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Bu tip entegrasyonlar yapılıyor. FileMaker dünyasında bununla ilgili yoğun çalışan kişi 24U firmasından HOnza, Istanbul DevCon'a ziyareti son anda iptal olmuştu. https://www.24usoftware.com'dan sitesini inceleybilirsiniz.

 

Bu haftaki Danimarka'daki devcon'da bu konu hakkında bir sunumu var, Mehmet Cabi bey'in katılmayı düşündüğü oturumlardan.

 

Plugin desteği almadan bu tip bir entegrasyon yapamazsınız. Bu arada 7 2000'lerin başında kaldı. Sisteme yatırım yapacaksanız kesinlikle 18'e upgrade etmenizi öneririm. Zaman zaman eski kullanıcılara yönelik kampanyalar oluyor. İhtiyacınız olursa benimle yada ofisten Merve hanımla irtibata geçebilirsiniz.
17, Ekim, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Sayın Mavi Merhaba,

Manyetik Kartlar ile Filemaker entegrasyonunu bir çok alanda biz AYS Bilişim olarak yaptık. (PDK, Üye Takip vs.) Elinizdeki ürünün MsSQL, MySQL gibi bir veri tabanı kullanıyor ise  işimiz biraz daha kolay. Ama doğrudan filemaker uygulaması ile okutmak veya yazmak. Tek başına filemaker ile zor. 3 parti yazılımlar kullanmak gerekebilir.

Net cevap verebilmek için sizin kartlı sistemi görmek lazım. Site yöneticisi olarak Sol üstte benim telefonum var. ararsanız yardımcı olmaya çalışırım.
21, Ekim, 2019 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
...