FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Dostlar FM14 incelediniz mi ?

9 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap

Ben kurdum denedim. 32 BİT DİYE İNDİ AMA 64 BİT E KURULUM SORUNSUZ OLDU.  FM script editör güzel olmuş ama aşılmak biraz zaman alır aldıktan sonra kolay olacak gibi. Tavsiyem FM 13 hemen bırakın FM 14 ile devam edin.  Değişiklikleri takip edin. Filemaker 13 çöpe.. Ama Cilent larda Filemaker 13 ten Filemaker 14 e para vererek geçmeyin. Sadece developer lisansı alabilirsiniz. Deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

 

YENİLİKLER

1- Script WorkSpase

Diğer .NET, PHP vs yazılım geliştirme ortamların kod editörlerine çok benzese de bence güzel olmuş. Belki çok daha güzel olmuş alıştıkça farkını göreceğiz.

FİLEMAKER 14

2- WebDicrt in yeniden dizaynı

Biraz daha iyileştirilmiş. Aksaklıkları giderişmiş. birçok browser da çalışır durumda. falan filan yeni geliştirme yok iyileştirme var. En önemli WebDircet özelliği ise % 25 daha hızlandırılmış. Anlık 50 bağlantıdan 100 bağlantıya çıkarılmış. Hala bu sayı çok az.

 

3- İOS iyileştirilmeleri

Yeni özellik az ama iyileştirilmeleri güzel olmuş MAC kullanıcıları sevinecek gibi.

 

4- Launch Center,

Launch Center diye yeni bir özellikler konulmuş. 29 tane temalarda kullanılacak icon var bakmadım test edip size bilgi vereceğim. ama bu özellikte güzel gibi gözükmekte.

 

5- Daha birçok Filemaker server ve client  yenilikleri ve iyileştirmeleri konulmuş.

Kopan kullanıcıların otomatik server bağlanmaları. Standby server özelliği işe Filemaker Adminlerin datalar üzerinde çalışmaları daha rahat hale gelmiş vs.

 

ÖZET:

Scirpt Editör bence çok güzel onun dışında, WebDirict % 25 daha hızlı olması beklenen bir iyileştirme. Ama hala daha yavaş ve 100 bağlantı sınırı can sıkıcı ama real filemaker kullanıcılarına yeter .100 kullanıcı için 7-8 bin $ server donanım maliyeti demek bence çok pahalı. Webdirect hızı % 1000 attırılmalı ve kullanıcı sınırı da olmamalı. Filemaker webdirect makine gücüne dayalı olmamalı yazılım ve database gücüne bağlı olmalıdır.

 

 

12, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
12, Mayıs, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Harikasın ağabey :)
Belirttiğiniz "FileMaker Developer Subscription" ile Filemaker Pro 14 veya Filemaker Advanced 14 edinebiliyor muyuz?

------


1. FileMaker Server Development License
This special, test-only version includes all the features and functionality of FileMaker Server 13. Please note that the Development License only allows up to three simultaneous FileMaker Pro 13 and three simultaneous web-based clients for Custom Web Publishing, and one FileMaker WebDirect connection to access hosted FileMaker solutions.
 
2. The latest official FileMaker Training Series: Advanced
Get learning with the FileMaker Training Series: Advanced, the official training curriculum from FileMaker, Inc. It offers a series of 9 training modules that cover a comprehensive set of topics designed to help you master the essentials of FileMaker solution development. Much more than just a book, it includes exercise files, sample files and videos.
 
3. Early view of unreleased software
Receive FileMaker software in advance of the commercial release. Receiving pre-release software gives you a head start on your planning and development, the ability to stay one step ahead of customers, and be prepared for your in-house upgrades.
+1 oy

Ben suan indiriyorum arkadaslar.


Sabirsizlikla sabahtan beri beklemekteyim...

12, Mayıs, 2015 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
Kurdunuz mu :)
Evet kurdum, ilk olarak script ediyorunu inceledim ve alismak gerekiyor. Gorunusu cok hos ama kullanirken eski versiyonlardan alisagelmis aliskanliklarimizi degistirmemiz gerekecek.

Benim ilk izlenimlerimden hosuma giden bir baska konuda calculated field icerisinde bir fieldi yazmaya basladigimiz sirada program bize en yakin benzerligi olan TOC isimlerini gosteriyor. Buda tipki script editorunde oldugu gibi cok guzel yeniliklerden biri.

Merak ettigimiz bir ozellikde iPad kullanicilari icin. Oneki surumde iPad kullanicilari zirt birt sistem disi kalip yeniden giris yapmalari gerekiyordu. Simdiki surumde sifreyi kaydettirebiliyoruz.

Yarin daha fazla inceleme ve izlenimlerimizi paylasma zamanim olur insallah.
Teşekkür ederiz
+1 oy
Bahsedilen yenilikler daha önceki paylaşımda belirtilen 7 maddemi sadece yoksa başka belirtilmeyen yeniliklerde varmı acaba.
12, Mayıs, 2015 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
12, Mayıs, 2015 Recep Güney (69,530 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Arkadaşlar filemaker pro 14 yayınlanan 32bit sanırsam ben indirdim sistemim 64bit olduğu için kuramadım yarın sanalda kurup deneyeceğim inş.
12, Mayıs, 2015 mkanlioglu (63,050 puan) tarafından cevaplandı
yarın bende kurayım barim sanala :P
Bir tek durumda geçilmesi mecburi olur, web directli proje yapıp müşteriye sattınızda müşterinin performanstan karın ağrısı var ise o zaman durumu kurtarmak için geçilir onun dışında geçilmez.
0 oy

Ağ bağlantısı Koptuğunda :)

Güzel olmuş

13, Mayıs, 2015 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
android diyorsunuz yürüyün webDirect kullanın len diyolar :)
Aynen oyle, Android kullanicilari icin hic bir zaman bir FM Go tarzi app gelmeyecegini tanitimda uzerine basa basa soylemislerdi.

Baglanti koptugunda re-connect olayi ve birde iPadlerde giris sifresini Keychain icerisine kaydetme kullanicilarin biraz olsun derdine cozum oldu.
+1 oy

Bende ilk izlenimlerimdeki farklılık olarak button bar tool gördüm buda fena değil hani :)

Inspector de Placeholder Text özelliği eklenmiş, bu özellik sayesinde alanlarımızın içi boş iken alan ile ilgili açıklama görüntüleyebiliyoruz artık.

Eskiklik olarak ShowCustomDialog a icon ekleme olmalı, Relationships te arama ve Scripts ler de script içeriğine göre arama olmalı.

Son olarak üst toolbar özelliştirmeye açık olmalı. 

Aklıma gelenler bunlar :)

13, Mayıs, 2015 mkanlioglu (63,050 puan) tarafından cevaplandı
13, Mayıs, 2015 mkanlioglu tarafından düzenlendi
0 oy
kolay gelsin... fm14 ü nereden indirebiliriz? araştırdım fakat bulamadım... Kendi TR sitesinde 13 e yönlendiriyor...
13, Mayıs, 2015 Fatih Baştürk (22,500 puan) tarafından cevaplandı
Harikasın Mehmet :)
Çok teşekkürler... mkanlioglu... Sağolasın...
0 oy
Arkadaşlar bu kadar az yenilik yeni versiyon çıkarmak için yeterlimi desem ne dersiniz yada web directdeki %25 performans artışımıdır esas konu, belki 13 ile birlikte çok konullanıcı fm kullanmaya başladı ve web directten şikayetçi oldular o yüzden yeni versiyon çıkarmakta buldular çareyi.
13, Mayıs, 2015 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
Kesinlikle katılıyorum. Bu kadar az geliştirme yeni versiyon için yeterli değil.
Özel bir durum yoksa FM13 ten 14 e geçmeye değmez. Sadece developerlar geçiş yapsın derim.
...