FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İki tablodan bir rapor oluşturmak...

+3 oy
1,081 kez görüntülendi
Merhabalar... İki tane tablom var. Birincisinde gelirleri tutuyorum. İkincisinde giderleri tutuyorum. Gelirlerin ve giderlerin tarihleri farklı. Yapmak istediğim şey Rapor oluşturmak. Günlük aylık ve yıllık raporlar oluşturmak istiyorum. Raporda gelirleri sayfanın üstünde, giderleri ise altında göstermek istiyorum.Bir kasa raporu oluşturmak istiyorum. Bir türlü yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler..
4, Ekim, 2015 Scripts kategorisinde Fatih Baştürk (22,500 puan) tarafından soruldu
4, Ekim, 2015 Fatih Baştürk tarafından düzenlendi

3 Cevaplar

+4 oy
 
En İyi Cevap

Fatih bey, sorunuza yakın bir proje hazırlamaya çalıştım. Aşağıdaki linkten proje dosyasını indirebilirsiniz.

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=17221311346445483230

Gelir Gider tek tabloda yapmaya çalıştım. Projede iki tablo var. Firmaya ait bir tablo ve ikinci olarak Gelir gider tablosu. İkisi Id alanları ile birbirine bağlı. Firma sayfasına Gelir gider tablosunu portal olarak ekledim. Rapor butonuna bastığınızda Gelirler üste giderler altta olacak şekilde sıralıyor. Yazdır butonunu da ekledim. Eksik yoktur umarım.

5, Ekim, 2015 mcatal (6,890 puan) tarafından cevaplandı
7, Ekim, 2015 Fatih Baştürk tarafından seçilmiş
+3 oy
Layout (yerleşim) kullanırken bir tane tablo seçersiniz ve layouttaki kayıtlar (ve body kısmının tekrar etmesi) seçtiğiniz tabloya göre gelir. Layoutta farklı bir tablodan liste getirmek için de portal kullanılabilir.

 

Portal kullanarak raporlama için, sadece tarih alanını içeren bir tablo oluşturup layouta verileri bu tablodan çağırın. Tarih tablosu ile gider ve gelir tabloları arasında ilişki kurun. İlişkili kayıtları oluşturduğunuz layoutta portal aracı ile yerleştirin. Bu yöntemdeki kısıt, portal için belirli bir satır sayısı tanımlanız gerekiyor olması.

 

İkinci bir yöntem rapor almadan önce ilgili kayıtları 3. tabloda birleştirip raporu bu tablo üzerinden hazırlamak olablir. Veya veritabanı yapısını biraz değiştirerek 2 tablo yerine gelir ve gider için tek tablo kullanabilirsiniz.
4, Ekim, 2015 F. Osman Cabi (198,080 puan) tarafından cevaplandı
Söylediklerinizi denedim fakat başarılı olamadım... İlişkileri yanlış kuruyorum heralde yada başka birşey... Tabloları (veritabanını) da yanlış yapmış olabilirim bilemiyorum... Birleştirme işleminde de başarısız oldum... kısacası beceremedim...
Osman Cabi  diğer seçenekleri de sunmuş zaten..
+1 oy

 F. Osman Cabi ve  mcatal... çok çok teşekkür ediyorum.. Ufkumu genişlettiğiniz için... Sağolasınız... Sizlerin ve öncesinde sağolsun Mehmet Kanlıoğlu'nun telefonda değerli vaktini harcayarak yapmış olduğu açıklama ve yönlendirmeler sonucu birşeyler yapmaya çalıştım. Çünkü veritabanında (gelir tablosu) taksitlendirme işlemi var ve portaldan veri tablosuna scriptle kişi bilgileri, tarih, taksit miktarı gibi bilgileri yazdırıyorum. Diğer tablomda (gider) tarih, açıklama, adet, tutar vs. var. Gider girişi yapmış olduğum layout dan bilgileri yine script ile variabel ve set field ile alıp gelir tablosuna aktarıyorum. Böylece iki tabloyu tek tablo haline getirmiş oluyorum. Sonrasında ise rapor hazırlamam lazım. Rapor da ise gelirler A4 kağıdında ayrı bir şekilde yukarıda yazılacak ve toplam alınacak. Giderler ise toplam bölümünün hemen altından başlayacak ve onun da toplamı alınacak. En alt kasımda ise kasa bölümü olacak ve bu şekilde Günlük, Aylık ve Yıllık Kasa raporları alabilmem lazım.

En azından şimdi tek tabloyla çalışmam gerektiğini ve daha stabil bir uygulama olacağını öğrendim.

Biraz daha uğraşmam lazım...

İlginize çok teşekkür ederim...

5, Ekim, 2015 Fatih Baştürk (22,500 puan) tarafından cevaplandı
...