FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Proje güncelleştirmesi nasıl olmalı?

+3 oy
448 kez görüntülendi
Filemaker ile hazırladığımız projeleri kullanıcılara teslim ettikten sonra yapacağımız güncelleştirmeleri kullanıcılara nasıl aktaracağız? Kullanıcıların dataları program güncelleştirilmeden wxport mu alınmalı? Bu proje güncelleştirme konusunda biraz bilgi verebilirmşisiniz? Teşekkürler...
6, Aralık, 2015 Scripts kategorisinde mcatal (6,890 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+3 oy
 
En İyi Cevap
Eger cozumlemeleriniz uzerinde SIKLIKLA degisiklik surum guncelemeleri yapiyorsaniz, kullanicilarinizin bundan rahatsiz olmadan guncellemesini yapmak istiyorsaniz bunun icin en uygun tada modeli Separeted Data modelidir.

Bu modelde datalarinizi bir dosyada tutup Temalarinizi, scriptlerinizi diger ikinci dosyada tutmaniz gerekmektedir.

Eger guncellemleriniz sadece layout, script uzerinden yapildiysa themalarin oldugu dosyayi yeniden yukletmeniz yeterli olacaktir.

Eger guncellemeleriniz icerisinde yeni fieldler eklediyseniz bu eklenen fieldleri mevcut data dosyasi icerisinede manuel ekleyerek yine guncellemelerinizi kullanicilarinizi rahatsiz etmeden yapabilirsiniz.
6, Aralık, 2015 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
7, Aralık, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Hamit bey, daha önce de bu konu ile ilgili Recep bey'le beraber paylaşımlarınız vardı. Güzel, profesyonelce bir yöntem izlenimi veriyor. Yalnız hiç deneme fırsatı bulamadım.

Bu şekilde proje geliştirdiniz mi? Geliştirmede karşılabilecek sıkıntılar yada zorluklar oluyor mu? Başka bir ifadeyle sorayım, bu yöntemin artıları çok güzel, eksi yönleri de var mı?
Direk olarak eksi yon olarak bunu algilamamak gerek ama soyle bir sey siz konusu.

Bazi verileri data dosyasi icerisinde sunmak icin iliskilendirmek gerekmektedir. Bu iliskilendirmeleri genellikle thema dosyaniz uzerindede yapmaniz gerekecektir.

Bu sistemi Anchor Bouy modeli ile birlikte kullanmak calismalarinizda size kolaylik getirecektir.
Teşekkürler. En yakın projede deneyeceğim.

Anchor Bouy modelini (ismini bilmeden) uzun süredir kullanıyorum. Aksi halde çok tablolu projelerde ilişki grafiği çok karışıyor, sonradan yapılan düzenlemelerde işin içinden çıkılamaz hale geliyor.
Çalışan Uygulama için Yeni Versiyon
Data Separtion'ın zorlukları için ekleme yapayım; en az iki ayrı dosya ile çalışıldığı için kullanıcı ve güvenlik ayarlarındaki değişikliklerin diğer dosyaya da aktarılması gerekmekte. Global değişkenler ve scriptlerdeki Full Access yetkisi yine dosya bazında geçerli...
Aynen belirttiginiz gibi kullanicilar dosya sayisi arttikca zorluklar cikarmakta. Bu yuzden onyuz dosyamda kullanici ekledigimde diger dosyalarim icerisindeki kullanici ekle scriptimi cagirtarak bu kullanici eklemelerimi otomatiklestirdigim icin bu sorunu dolayli sekilde asmis oldum. Ama bu tarz scriptler her dosya icerisindede yer almasi gerekmekte.
0 oy

Daha önce bu konuyla ilişkili bir soru sormuştum. Belki işinize yarayabilir. 

Çalışan bir uygulamada uzaktan/yakından veya otomatik update sorgusu yapıp yeni release in nasıl yüklenebileceği konusunda benim de kafamda soru işaretlerim var.

Konunun uzmanlarından bilgi bekliyoruz :)

6, Aralık, 2015 InDusTry (27,130 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim mkusci. Sayende bir şey daha öğrenmiş oldum
Ben teşekkür ederim, işinize yarayan/yarayacak bir paylaşımda bulunabildiysem ne mutlu bana :))
0 oy
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Separeted Data modelini uyguladığımda data tarafına field gerektiğinde nasıl yapmalıyım. Kendim kullanıcılara giderek data kısmına field mi eklemeliyim?
8, Aralık, 2015 mcatal (6,890 puan) tarafından cevaplandı
Projeniz hakkinda biraz anlatimda bulunursaniz bu soruya daha kolay ve net bir sekilde cevap verebiliriz. Birde internet caginda karsi tarafa gitmenize gerek yok. Teamviewer ile baglanarak rahatlikla data tablonuz uzerine yeni fieldler ekleyebilirsiniz.
...