FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Recover işlemi sonrası ürkütücü uyarı

+2 oy
244 kez görüntülendi
Merhabalar,

Yakın zamanda geçirdiğim bir süreci paylaşmak istiyorum. İhtiyaç olmamasına rağmen bir projemdeki dosyayı "recover" işleminden geçirdim. İşlem sonrası çıkan log dosyası ve ekran uyarısı gerçekten ürkütücüydü.

Mealen; "Bu dosyada bazı hatalar ile karşılaşıldı. Recover edilmiş bu halini de kullanmanı tavsiye etmem. Geçmiş sağlam backup dosyalarını kullan." diye pimi çekilmiş bombayı kucağınıza bırakıyor.

Bu bir anlamda şu demekti. "Recover etmeye çalıştığın dosyada bazı hatalar var. Recover işlemi de malum başarılı olmadı. Sağlam olan bir dosyan varsa onunla devam et."

Bu aşamada, "Acaba bu dosyam ne zaman bozuldu? Daha önce kullandığım bir dosyanın üzerine geliştirme yaptığım için sağlıklı olmadı sanırım" gibi bir düşünce oluşmaya ve bu dosyayı sıfırdan oluşturacağım yeni bir dosyaya hızlı aktarma yollarını aramaya başladım.  (Bu konuda pratik bir öneriniz olursa dinlemek isterim..)

 Forumlarda yaptığım kısa bir araştırmadan sonra ortaya çıktı ki problem sadece ilgili dosyam için değil uzmanlıkları globalde malum birileri tarafından hazırlanmış dosyaları da recover edince aynı uyarıyı aldığımı gördüm. Birileri FM 19 versiyonundan kaynaklandığını, FM 18 ile recover başarılı olduğunu, Claris'in bu konuda sessizliği oynadığını gibi efsaneler dolaşmaya başladı.

Sonuç olarak dosyam gerçekten problemli mi? Bu problem nereden kaynaklanıyor (16-17-18'de hazırlanmış bir dosyanın üzerine 19 ile devam ettiğimden mi?) Bana yansıyan bir problem yoksa bile projelerimi belirli periyotlar ile recover işleminden mi geçirmem gerekiyor? Sorunların giderilmesi için FM 20'yi mi beklemek gerekiyor?

Gibi deli sorular sıralanıyor...

Mehmet AKCIN
11, Nisan, 2021 Database kategorisinde akcin (3,510 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+3 oy
11, Nisan, 2021 Recep Güney (69,500 puan) tarafından cevaplandı
Recep Bey,

İlginiz için teşekkürler.
Sanırım bu konu ile alakalı garip/belirsiz/gizemli (ne derseniz artık) durumlar var. Zira ilk recover işlemini yaptığım makinede (MacOS) Filemaker versiyonu 19.2.1.14 şeklindeydi yani 19.1.2'nin üstünde bir sürüm ve önceki sürümdeki özellikleri kapsıyor düşüncesi ile sorunu gidermesi gerekiyordu. Oysa aşağıdaki değişik platform ve versiyonlar ile yaptığım tüm recover denemeleri olumsuz sonuçlandı. Dosyada sıkıntılı olarak işaretlenen layoutların yenileri oluşturulup (FM 18 veya FM19 ile fark etmedi)  eskileri silinceye kadar recover olumsuz sonuçlandı. Ne zaman ki tüm "problemli" alanlar silinip yeniden düzenlendi recover işlemi o zaman hatasız tamamlandı.

Bu işleme ne sebep oluyor?
Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Bir daha ne zaman karşımıza çıkar?
gibi sorular halen güncelliğini koruyor.


Deneme yapılan sürümler.
Server (Windows Server 2016)
19.2.1.23


MacOS (Catalina)
19.2.1.14 ENG
19.2.2.234 ENG



PC (Windows 10 64 Bit)
19.2.151 TR
19.2.2.66 TR
Mehmet bey, hataya FileMaker Pro'nun 19'un, 19.1.2 öncesi sürümlerinde oluşturduğumuz layoutlar sebep oluyor. Ama bundan önce hatanın gerçek bir hata olmadığını, false - positive bir durum olduğunu da söylemeliyim.
 
FileMaker 19'un güncel sürümlerini kullanmak yeni hataların oluşturmasını önleyecektir. Ve sizin de belirttiğiniz gibi mevcutta hatalı layoutlarınız varsa bunları da yeni bir layouta taşıyıp eskisini silmek çözümlerden biri..
...